2.4-SM i Gävle

Efter fjolårets kappseglingspaus är det i år dags att utse en svensk mästare i 2.4mR. I vanlig ordning är 2.4-regattorna inkluderade och vi har ett par paraseglare på plats i Gävle.
SM-tävlingarna startade igår med två race i hård vind och stökig sjö. Pelle Schönning, Guldbådans BK, påverkades inte av hårda yttre förhållanden utan visade att han minsann är hårdare. Gunilla Larsson, Karlstad SS, avstod kappsegling men fick istället ett träningspass som var en rejäl genomkörare. Flera seglare bröt med materialstrul. Fungerande länspumpar finns det ingen som klarar sig utan även om det går att ösa några deciliter med sin drickaflaska.

Idag var vinden lite snällare, men bara jämfört med gårdagen. Det var fortfarande hårdvindssegling, vinden hade vridit mot norr vilket ger en aning sjölä med snällare vågor som resultat. Seglingarna hölls på Yttre fjärden, vilket motsägelsefullt nog är det inre kappseglingsområdet med kortare utsegling från hamnen. Fyra race stod på schemat, de avverkades i bra tempo med skickliga arrangörer från Gefle SS som fick allt att flyta på riktigt bra. Idag var det Pelle som avstod segling och Gunilla som slog, eller slogs, på banan så då var det hennes tur att visa vad hon går för och avslutade med vad vi var helt övertygade om var en sjätteplats. Materialstrul hör hårdvindsseglingen till och det blev flera brytningar idag också. Vi ägnade oss åt högre ingenjörskonst och fixade skotsuggor med en multifunktionell och högteknologisk plastmojäng som ni kanske känner igen från bullpåsen.

Exakt den här höll en skotsugga på plats under dagens avslutande seglingar.

Nu ska vi ut och göra några mer permanenta lösningar inför morgondagens seglingar! Här är ställningen inför morgondagen, stor respekt till Henrik som i nuläget har en andraplats som sämst, men den kan han ju räkna bort tack och lov.

Så här presenteras resultaten efter dag två på 2.4-SM