Våra instruktörer

Våra instruktörer har stor erfarenhet av att göra segling tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar, vilket syftar till att öka deltagarnas självförtroende, självkänsla och självständighet. Våra instruktörer säkerställer en stödjande och berikande upplevelse för alla inblandade.

Emma Hallén Spindeln i nätet och Skota Hems trygga bas sedan 1998. Emma har i sin ungdom arbetat som seglingsinstruktör på Vitsgarn i Stockholms Skärgård och seglat på världshaven. En administrerande seglare med praktiskt kunnande som slår de flesta mekaniker på fingrarna. Är dessutom välkänd för sina goda kockkunskaper.

Sara Sandberg ser till att våra seglare säkert lär sig seglingens alla grunder. Med stoiskt lugn ser hon även till att allt det praktiska blir gjort på anläggningen. Sara bor halvårsvis i Åre, där hon har sin bas och sitt stora intresse för skidor och outdoor aktiviteter.

Sofia Ottemo En seglande arkitekt med stort intresse för pedagogik och människor. Det är inte mycket denna flerspråkiga, konstnärliga, yogalärare inte sysslat med och hon har snabbt blivit en uppskattad del av ledarstaben.

Curt “Curre” Bärstad U-båtskapten och människokännare som blivit vår meste volontär. Säker bakom ratten i en följebåt och uppmuntrar så väl deltagare som kollegor att “blomma ut” på sjön. En helt ovärderlig resurs!

Emelie Lustig Simmare och seglare med bred erfarenhet av att instruera idrottare. Seglat sedan barnsben och hennes vänliga sätt och orubbliga lugn gör henne till en fantastisk resurs här på Skota Hem.

Elias Rådestad Gärde Ung och kapabel instruktör med erfarenhet från seglarskola i Stockholms skärgård. Numer student på Stockholms Universitet.

Amelie Nilsson Läkarstudenten som återkommer sommar efter sommar och är lika uppskattad bland deltagare som kollegor. Social och pålitlig likväl som entusiastisk och uppmärksam.

Jonathan Åhlander Seglingstränare av rang som byggt upp och ansvarat för träningsverksamheter i många olika seglingsklubbar efter sin utbildning på GIH. Jonathan har varit huvudinstruktör och gästspelat som kappseglingstränare hos Skota Hem under många år och är nu engagerad huvudtränare för våra vuxna kappseglare.

Louvisa Karlsson Smythe En tjej som har seglingen i blodet och formats av många häftiga seglingsäventyr både med familj och på egen köl. Älskar havet och entusiasmerar våra deltagare med sin magi. Fantastisk pedagog som inte tvekar inför utmaningar med sitt lösningsfokus.

Detta är bara en lite del av alla fantastiska ledare som gör Skota Hems verksamhet möjlig!