Segla med oss

Känslan av att vara ett med hav, vind och båt utgör ett av de stora mänskliga äventyren. Skota Hem gör det möjligt för personer med rörelsenedsättningar att segla. Och segla väl. Inför vind och våg, i rätt båt är vi alla lika. Seglen fylls och det är naturen som står för kraften. Den råa styrkan är överspelad. Det mesta handlar om seglingens innersta, en känsla som vi alla bär långt där inne. I de båtar vi noggrant valt försvinner rörelsenedsättningar nästan helt. Att göra fel gör inget eftersom båtarna inte kan välta. I gladaste båtarna på Baggensfjärden vinner ideligen nya Skota Hem-seglare, med rullstolen stående kvar på bryggan, den största seger som finns. Segern över sig själv och sina egna tillkortakommanden. Du är välkommen att delta, hjälpa till eller bara titta på.

Aktiviteter

Skota Hem erbjuder en rad seglingsaktiviteter designade för att vara tillgängliga och givande för personer med funktionsnedsättningar. Dessa inkluderar allt från grundläggande seglingskurser till mer avancerade program där deltagarna får utforska seglingens frihet och glädje.

Anläggningen i Saltsjöbaden

Skota Hem har sin bas i Baggenstugan i Saltsjöbaden. Där finns kontor, tillgänglig toalett och samlingsutrymmen för dagar då solen inte skiner på verandan som omger stugan. Vår värdklubb är Kungliga Svenska Segelsällskapet, vilket betyder att ca 300 seglare tränar på Baggenfjärden varje vecka under säsongen.

Båtarna vi använder

Skota Hem har ett flertal båtar anpassade för att möjliggöra segling för personer med funktionsnedsättningar, inklusive specialutrustade segelbåtar som är designade för att vara säkra och tillgängliga. Dessa båtar ger deltagarna möjlighet att uppleva friheten och glädjen med segling under trygga förhållanden.

Våra instruktörer

Våra instruktörer har stor erfarenhet av att göra segling tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar, vilket syftar till att öka deltagarnas självförtroende, självkänsla och självständighet. Våra instruktörer säkerställer en stödjande och berikande upplevelse för alla inblandade.

Kalendariet

Skota Hems kalenderarie är fylld med olika seglingsevenemang och aktiviteter. Allt från introduktionsdagar i segling till specialevenemang och regelbundna seglingsdagar. Kalendern är utformad för att erbjuda våra deltagare många möjligheter att segla under året.