Baggenstugan

Skota Hem har sin bas i Baggenstugan i Saltsjöbaden. Där har vi vårt kontor, tillika klubbhus. Det inrymmer en tillgänglig toalett, kök och samlingsutrymme för dagar då solen inte skiner på verandan som omger stugan. Vår värdklubb är Kungliga Svenska Segelsällskapet (KSSS), vilket betyder att ca 300 seglare tränar på fjärden varje vecka under säsongen. Många positiva möten skapar stark sammanhållning. Ta dig runt huset och nedför en ramp så kommer du till våra specialanpassade bryggor med liftar. Vid bryggans fäste ligger segelboden. Här får alla seglare en flytväst och vi förser alla med lämpliga sittanpassningar för seglatsen.

För den som behöver lite hjälp upp eller ner i båten finns specialbyggda personliftar monterade på bryggan. Vi har lyftselar att låna för den som inte har med egen. Våra liftar är gjorda för att passa på våra bryggor och de båttyper som vi använder. I Saltsjöbaden har vi på sjömannamässigt vis valt “block och talja” men andra har löst lyftandet med hydraulik eller en eldriven motor.

Våra erfarna instruktörer möter dig vid ankomsten och finns sedan till hands med tips och råd samt handgriplig hjälp då det behövs. Vi uppskattar rak kommunikation så tveka aldrig att fråga om något eller be om hjälp. Vi finns här för dig!

Även på sjön finns instruktörer och hjälpare alltid nära den seglare som önskar. I våra snabba gummibåtar (RIBar) kommer vi snabbt till undsättning och kan komma nära intill för att kommunicera eller hjälpa till med något. Att vi har gummibåtar är ingen slump, det är det enda som fungerar i en verksamhet som vår. Vi kan utan skav och stötar komma ända intill och även bogsera sida vid sida om så behövs. Vi har bensinsnåla och tysta fyrtaktsmotorer som varken osar avgaser eller sotar igen när man som vi kör mycket på låga varv. Vi har två följebåtar som planar snabbt och passar utmärkt att instruera från då de är ytterst lättmanövrerade.