Dag 2 och 3 i Warnemünde

Nu är ytterligare sex race körda på regattan i norra Tyskland. Igår var en dag i gråskala med ganska sydostliga vindar vilket här blir frånlandsvind och därmed väldigt snäll sjö. I denna kombinerade regatta med ett para-VM och en öppen internationell 2.4mR-tävling är det en hög nivå på startfältet och flera svenskar syns långt fram i fältet. Drygt halva startfältet är paraseglare. De slåss seriöst om platserna på pallen och har just nu både första och andra plats där. Tyske Heiko Kröger leder före brittiska Megan Pascoe och på tredje plats ligger nu Hans Asklund från Sverige. Megan är paraseglare men väljer just nu att inte segla para-VM på grund av att hennes båt inte mäter in där så i listan för para-VM ser vi istället Fia Fjelddahl på en tredjeplats efter bra och stabil segling.

Idag kom vinden från nordost. Det ger mycket mer vågor som på morgonen såg till att alla vaknade ordentligt av några duschar på väg till start. Nordost betyder också att in- och utseglingen blir betydligt kortare vilket är positivt.

Bubblorna blåser sig själva men går inte sönder direkt => mellanvindsställ

Mellanvindsseglen har kommit till stor nytta. Vindarna har varit hårdare på morgonen men avtagande. Idag kom solen fram dessutom så det blev en fin seglingsdag. Fia höll sig väl framme.

 

Fia rundade i täten och är på väg upp på kryssen när fältet är på väg mot länsgaten.

Imorgon återstår tre seglingar och vi ser mycket fram emot ännu en dag på vattnet

Resultat finns här.