Fredagen 16 augusti blev Ellinors dag

DSCN2189

Efter 50 mil i bilen med Sara och uppladdning på Hotell Stenungsbaden kom morgonen då det var dags för Ellinor Färnerts andra start i Lilla Tjörn Runt. Detta skulle bli hennes andra kappsegling på västkusten denna säsong, den första var Junior SM i Göteborg i juni. Sedan dess har hon längtat mycket efter sina seglarkompisar från GKSS och nu möts de här igen fast några mil norrut, på Stenungssunds Segelsällskap.
När det närmade sig start på fredagen gjorde sig dock tävlingsnerverna påminda. Det krävdes en del pepp från Sara innan Ellinor tillslut klev i båten och lät sig motas mot startlinjen. Först flera minuter efter att startskottet smällt bestämde hon sig för att köra. I lätt regn och ordentligt med vind satte hon igång att kryssa mot lovartsmärket. Och så seglade hon förbi allt motstånd, såväl singel som dubbelseglare. Efter runt två timmars segling korsade Ellinor mållinjen först av alla Accesser och säkrade det av henne så hett efterlängtade guldet!
Träning ger färdighet, Ellinor är den av Skota Hems seglare som seglat längst och har tveklöst högst närvaro på träningen i Saltis. Hon har en härlig känsla för vinden och talang har hon i blodet, barnbarn till seglarlegenden Sune ”Kula” Carlsson som hon är.
Vi är oändligt glada och stolta över Ellinors bragd!
Sara, Emma, Micke, Jonas och resten av Skota Hem-gänget

DSCN2184