Kieler woche och Para-VM

Denna vecka tänker många på midsommar men det är ju segling alla ska tänka på. Skota Hem är nere i Tyskland på Kieler woche och här startade idag Para-VM. Det seglas i år i 2.4mR och Hansa 303. I 2.4-klassen seglar drygt 40 deltagare. Hansa-seglarna är uppdelade på 10 deltagare i damklassen och 24 i herrklassen. Sverige är endast representerat i 2.4-klassen men där har vi tre seglare, Fia Fjelddahl, Gunilla Larsson och Pelle Schönning. Kieler woche övergår nu från internationella klasser till olympiska klasser och därmed seglas även de föreslagna paralympiska klasserna. I år är 39 nationer på plats för att göra upp om VM-titlarna vilket inte många VM kan skryta med.

Fia i ledning ner mot första länsrundningen.

Efter en helt perfekt start i andra racet gjorde Fia en klockren kryss och rundade länsmärket med Damien Seguin i hasorna. Fias slutade på en mycket stark 5:e plaste i racet. Motståndet på banan är av högsta klass.

Här finns resultaten efter dag 1

 

I det hålet ser en 2.4-för ut att passa perfekt.

Italienaren hann inte ens starta innan det var dags att åka till verkstaden. Våra svenska seglare har haft en bra dag på vattnet med minimalt strul. Nu kör vi!