Micke och Richard seglar RS Venture Connect på Para-VM

Mikael Ek har seglat med Skota Hem i många år och deltagit i olika kappseglingssatsningar i 2.4:an. 2022 gjorde han premiär i RS Venture på Para-NM i Saltis med Richard Norén som gast. Den nya bekantskapen visade sig vara en ”perfect match” och senare under hösten reste de till Oman för att segla VM. De har båda varierat segling i RS Venture och 2.4 under träning sedan dess.

Supertaggade är de nu på plats i Nederländerna och även om uppladdningen på plats inte blivit riktigt som de önskat så ser de mycket fram emot att representera Sverige i RS Venture Connect. Klassen seglas liksom Hansa 303 i tillhandahållna båtar så inför varje seglingspass blir de tilldelade en båt som de endast kan göra några mindre justeringar på- sen är det bara att köra. Det kommer vara 16 besättningar från lika många nationer som slåss om titeln. Besättningarna kommer dagligen att delas in i två grupper, första dagen slumpmässigt sedan kommer grupperna delas i beroende på ranking. Det kommer att seglas en kryss-/ länsbana där varje av de tio planerade racen (per besättning) ska ta ca 30 minuter.

Det kommer vara ett tufft motstånd och många av besättningarna Micke och Richard mötte i Oman kommer att vara på plats, bland dem de regerande världsmästarna.

Följ våra seglare här: https://thehague2023.sailing.org/