Ny 2.4mR-tränare!

Seglingssäsongen närmar sig och även om våren tvekar lite och pandemisituationen gör det svårt för oss att veta exakt vad som komma skall så fortsätter vi i alla fall att planera för en härlig seglingssommar här i Saltsjöbaden.

Vi är så glada att presentera en ny tränare för vår träningsgrupp i 2.4mR. Det är ingen mindre än storseglaren Henrik Norberg. Sedan han hade Emma som elev och sedemera kollega på seglarskolan Vitsgarn i Stockholmsskärgård har han hunnit samla på sig en hel del erfarenheter. Bland annat från America’s Cup, Volvo ocean race, (27) Gotland Runt samt ett flertal VM-titlar. De senaste 5 åren har han seglat utomlands som professionell seglare parallellt med ett uppdrag som säkerhetschef på GC32 Racing tour (regattaserie för foilande katamaraner) och sitt “riktiga” jobb som räddningsledare inom Storstockholms brandförsvar på Östermalms brandstation.

Han har stora visioner och förväntningar på jobbet som tränare hos Skota Hem. Fokus kommer ligga på att varje seglare ska utvecklas maximalt och samtidigt ha kul på vägen!

Välkommen Henke!