Para-VM 2023 är färdigseglat!

Det är onsdagskväll i Braassemermeer, Nederländerna och Para-VM 2023 har kommit till ända. Denna regattans sista dag sändes flera av medaljracen live så vi kunde följa dramatiken ”på riktigt” med kommentatorer och grafik. Det var jämförelsevis lätt och vridig vind med varierande tryck på banans kanter.

Tvåfyra-klassens race sändes live. Heiko Kröger som redan säkrat segern efter nio race var med på allmän begäran. Han hade tänkt stanna i land för att inte ”vara i vägen” för de som fortfarande hade hade poäng att hämta men så blev det alltså inte. Patrics avslutande segling i den tio race långa regattan blev en elfteplacering. Det gav honom en nionde plats i totalen i hans första internationella regatta i klassen. Bara en poäng efter hemmaseglaren som seglade hem åttan. Patric är mycket glad över de erfarenheter han gjort och allt han lärt sig detta VM. Vi hoppas att det gav mersmak! Men efter lite träning på hemmaplan kommande veckor hägra NM i Oslo där han ska segla RS Venture med Fia Fjelddahl.

Micke och Richard avslutar regattan med en sjätteplats vilket gör att de slutar på en tionde placering i totalen, med samma poäng som nian, efter en väl genomförd regatta. Det är blandade känslor efter regattan men de ska såklart vara nöjda med sitt resultat! Och visst har de haft kul, de är ett väloljat team men god kommunikation som kompletterar varandra väl och som kommer att fortsätta utvecklas tillsammans. I september ska även de delta i Para-NM så då får de en chans att använda sina nya erfarenheter!

Sist ut av svenskarna idag var Peter. Vinden hade ökat lite när det var dags för herrarna i Hansa 303, men det var fortfarande skiftande vindar på banan. Det var inte lätta att hitta rätt. Efter två varv på banan korsade Peter mållinjen för sista gången på en 14 plats. Det ändrade inget i slutresultaten som även det blev en 14:onde placering för vår svenska seglare. Men säkert är att Peter är än mer motiverad att fortsätta utvecklas och utmana sig själv i Hansan. Nästa regatta är redan inbokad, det blir klass-VM i Portimão, Portugal i oktober.

Väl kämpat allihop! Vi ses på Baggen nästa vecka för att fortsätta slipa på kunskaperna!