2018 års världsmästare i 2.4mR är krönt

Åska, stiltje, regn och apan åker upp på land innan någon hunnit sticka ut. Vem kunde tro att den här dagen skulle bjuda på superroliga seglingar?

 

Kom igen vädret! Visa mig vad du har att komma med!

Ganska snart ordnade vädret till sig och det blev seglingar. Med segling på Yttre Fjärden var det en snabb utsegling och alla var glada att få segla. Starten går men disciplinen lyste med sin frånvaro. Efter en allmän återkallelse och med hårdare startregler kommer fältet iväg. Vinden ökar och det avslöjar genast om någon inte sett över sin utrustning tillräckligt. Pelle bröt första racet med en dålig kontakt till länspumpen. Pumpen blir i ökande vindar snart en viktig del av utrustningen. Snart är han ute på vattnet igen för att köra andra racet. Nu ökar vinden fortsatt och den har börjat bli kraftig. Fler och fler båtar bryter. Gunilla väljer att bryta efter första varvet och surfar nästan hela vägen in i hamnen. Det racet blir regattans sista och vid målgången är vinden uppe i 16 m/s. Alla som kommer in med hela grejer kommer in mer eller mindre adrenalinhöga och har haft en fantastiskt rolig segling. Finske Marko Dahlberg spikade båda racen och tar därmed ett VM-brons. Stellan bryter sista racet men slutar oavsett som världsmästare ännu en gång. Silver tar den brittiska paraseglaren Megan Pascoe säkert. Vi är stolta och imponerade av de svenska paraseglarna. Fia Fjelddahl tar en 18 plats på sitt första öppna VM där hon slåss mot dem som seglat längre än hon levt. Pelle Schönning seglar superstabilt oavsett vad vädret och vattnet sätter upp för spelplan. Gunilla Larsson prickar av ett VM på sin att-göra-lista och avslutar med ett leende!

Se alla resultat här

Fia och fler av de internationella paraseglarna åker till USA i september för att göra upp i seglarnas Para-VM. Svenskarna har två regattor kvar i den svenska rankingserien där vi har Pelle och Gunilla att hålla koll på. Vi väntar på mer spännande segling.

Världsmästaren surfar hela vägen in i hamnen!