Äntligen är Para-SM igång!

Tidernas första Para-SM startade idag. Superkul med hela åtta seglare på startlistan och då fattas Fia Fjelddahl och ett par till som fått förhinder. Nästa år siktar vi på över tio båtar!

Regattan genomförs på samma bana som Rank 3 i 2.4mR så totalt är det 18 båtar på banan idag.

Det var nästan stilla när vi började förberedelserna på morgonen men lagom till första start hade en fin sydlig bris svept upp över fjärden.

Vår hårt arbetande seglingsledning och dito banläggare la en perfekt bana utanför Hotellviken. Kort utsegling och sjölä gav utmärkta förutsättningar för tight racing i Tvåfyran. Lite skriftligt som vanligt på Baggen men det ska inte vara för lätt.

Bland paraseglarna etablerade sig Mats Komstedt snart i toppen och slog till med en spik i andra racet. Jerri Olsson som gjorde comeback i 2.4:an förra året, efter ett längre uppehåll, seglade stabilt och ligger tvåa efter första dagen.

När vi kom iland fylldes doften av nygrillade hamburgare och vid Sjövillan möttes seglarna av Marillo som bjöd på AfterSail i solen, sån lyx!

Premiär i kappseglingssammanhang gjorde Johanna Glennert från Karlstad. Och hon gjorde det så bra! Kul med fler tjejer på banan!

Karin Knigge, paraseglingsansvarig på SSF var med och stöttade seglarna tillsammans med fotograf (och seglingsdomare) Claes Lundin.

Tyvärr var vår ordinarie seglingsledare, Håkan Andersson, sjuk men i sista sekund rykte Anders Wennberg in och tog taktpinnen. Ett grymt samarbete med banläggarproffset Martin Wigforss har visat att de kan leverera på hög nivå,  så vi hoppas de får till lika fina, effektiva seglingar imorgon när regattan ska avgöras i måttliga, västliga vindar.

Preliminära resultat efter dag 1