Fia i Rio!

Nu är Fia och hennes coach Linda Rahm på plats i Rio.

Den långa flygresan tog på Fias krafter men redan efter en god natts sömn i OS-byn så började hon att acklimatisera sig. Bara att lära sig hitta i den gigantiska matsalen och lokalisera mat som passar var en utmaning till en början.

Tisdagen spenderades nere i marinan, ca 1,5 timmas resa från byn. Väl där meckades båten i ordning och Fia hann även ut på vattnet och köra lite med ett tiotal andra paralympiska 2.4 Norlin OD-seglare som var på plats. Det har varit mycket diskussioner fram och tillbaka om vattenkvaliteten i vattnen utanför Rio men Fia och Linda hade till sin glädje sett fiskar hoppa i hamnen!

Fia var mycket nöjd med första passet på vattnet och längtar ut igen. Men det blir först på torsdagen för idag, onsdag, är det först TV-inspelning och sedan är det dags för den officiella invigningen på kvällen. Björnar Erikstad som är känd för de flesta Tvåfyra-seglare, kommer att vara fanbärare för Norge. Simmerskan och guldmedaljören från London 2012, Maja Reichard har fått hedersuppdraget att bära flaggan i den svenska truppen.

Sändningarna från invigningen börjar 23.00 i SVT 1

fia o Linda

fia seglar1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Linda Rahm