Första dagen på VM

Vi misstänkte att det skulle bli lätta vindar för första gruppen men tyvärr blev det inte ens en start. När Fia och Patric hade glidit ute på vattnet i över två timmar blåstes seglingarna för den gruppen av för dagen. Med så lätta vindar och den värmen som är här är det inte lätt att palla så mycket mer tid i solen. Så när den väntan var över var faktiskt flera seglare lättade. För nästa grupp, som Micke och Richard ingick i, blev det istället väntan på land. Klockan 14.20 tog organisationen ner apan för den gruppen och de kunde sätta sig i båtarna. Vinden hade kommit och stabiliserats. Hela tre seglingar genomfördes i god ordning tack vare ett bra jobb av seglingsledare och lokal organisation från Oman Sail.

Efter bra segling genom första racet gick Micke och Richard i mål som tredje båt. En väldigt härlig start på VM-seglingarna. Nästa race slutade de femma tack vare fortsatt bra vägval och fart i båten. Det sista racet började riktigt bra tills de blir påseglade av en tysk båt som tävlar i den öppna klassen. Tyskarnas peke hakar i aktern på Micke och Richards båt och så driver de runt ett helt varv utan att komma loss. Tyska besättningen lyckas trycka bort sig från Micke och Richard men under tiden har sex båtar passerat dem. Från den positionen i fältet lyckas de i alla fall ta en placering på en snygg länsrundning, en på kryssen och ytterligare en i princip på mållinjen. Det är bevis på väldigt bra inställning och att tackla motgångar på bästa sätt. Vid målgång var solen på väg ner men innan mörkret hade lagt sig hade alla kommit in i hamn tack vare väldigt kort insegling.

Imorgon är det redan planerat för en senare start eftersom det även då spås lätta vindar i början på dagen. Första gruppen ska starta kl 11.00 och där ingår Johanna och Adrian. I den sista gruppen i den här första omgången ingår nu Fia och Patric som inte fick starta idag och de är planerade att starta kl 14.00.