Läget på VM efter fem seglingar

Igår startade den andra omgången och besättningarna var lottade i tre nya grupper. Trots standardförseningen i väntan på vind fick alla grupper segla två race var. Sverige hade en besättning i varje grupp. Efter morgonsamlingen var det Johanna och Adrian som var först ut på vattnet.

Johanna och Arian seglade till sig två sjundeplatser. De seglar allra bäst på undanvinden. På varje läns plockar de någon placering och fortsätter så hela vägen över mållinjen.


Sällan har någon placerat ett tryck bättre på en t-shirtärm.

Micke och Richard tog över och seglade sina två race med en sjätteplats som bäst. Efter det är de tionde para-båt i resultatlistan men bara tre poäng från sjätte plats. Det är sex båtar från paraklassen som imorgon får segla sin separata final och fyra besättningar från den öppna klassen som får segla sin.

Sista paret ut var Fia och Patric. En minut efter första starten släpper uthalen. Då finns inget annat att göra än att bryta. Totalt antiklimax. Den går inte att segla utan och att lätta rumpan från sitsen bryter mot klassregeln så tack och adjö. Efter att uthalen var på plats tog de vara på tiden på bästa sätt. De kollade farten i båten, seglade upp längs banan och var redo för nästa start. Den genomförde de direkt ur skolboken med bra timing och plats omkring sig för fri segling. Så rent fortsatte de, med perfekta rundningar och seger med marginal när de passerade mållinjen. Underbar revansch!

Para and Open Category results after race 5 (FINAL) for all fleets – 25.11.2022

När nu alla har seglat fem race var är Fia och Patric just nu andra parabesättning och väl ovan kvalstrecket för morgondagens finalseglingar. Micke och Richard ligger några platser under strecket men det är tajt kring dem så idag finns möjlighet till avancemang! Solen är på plats så nu väntar vi på att vinden ska göra sitt dagliga vrid mot norr och sedan stabiliseras så att seglingarna kan starta.