Första dagens träning i Melbourne

Träningsclinicen i Paralympic Development Programme drog igång idag. Nu har vi hunnit testa vattnen här utanför Royal Yacht Club of Victoria men det tog en stund innan vi nådde dit. Hyrbåtarna var i en härlig oordnning. Några pallar med bly, bommar, sitsar, vant och stag samt en hög av master krävde en halvdag innan det transformerats till sex stycken seglingsdugliga båtar.

På eftermiddagen fick vi ett givande seglingpass med bansegling. Till en början fick vi sällskap av flera av de andra nationerna som är här och förbereder sig inför VM. Cirka 20 2.4:or var ute på träningsbanan. Under de sista tre racen var det bara clinic-gänget kvar. Nationerna som är med på träningshelgen är förutom Sverige Tjeckien, Hong Kong, Grekland, Portugal och Estland. Varje nation har en seglare med.

Imorgon kommer dagen att inledas med fortsatt båtpyssel innan vi ger oss ut på vattnet igen. Dagens seglingspass visade att det fanns mer att göra åt båten för att få trimmet att funka och minimera misstagen för när allt funkade, funkade det bra. Men först lite välförtjänt vila!

Godkväll eller godmiddag från Fia och Sara