JSM 2014

I år hölls JSM i segling på Lidingö. Accessjollen fanns med på programmet för andra gången. Det blev fem seglare på startlinjen, tre från GKSS och två Skota Hem-adepter som seglade för KSSS.

Seglingarna hölls torsdag-lördag, 26-28 juni. Torsdagen bjöd på fina förhållanden och vi klarade av att genomföra de fyra seglingar som var planerade. Fredagen bjöd på stiltje och inga klasser kom ut på vattnet ens. Det blev en dag fylld av väntan men också lek och prat i solen på Bosön. Det gick ingen nöd på oss inte. På lördagen blåste det bra för Accesserna som hade sin bara alldeles utanför hamnen. Tre seglingar genomfördes före lunch och tre efter pausen. Detta gjorde att vi kunde genomföra 10 av 12 planerade seglingar trots att inga seglingar genomfördes på fredagen.

Våra seglare gjorde oerhört väl ifrån sig, Joakim som seglat hos oss många år höll sig i toppen genom hela regattan och hans sämsta placeringar var andra platser. Dennis som började hos oss denna säsong hade en stadigt uppåtgående kurva och avslutade regattan med att vinna de tre sista racen!

Vi är mycket nöjda med arrangemangen och hade en väldigt fin regatta! Vi hoppas verkligen att nästa års arrangör ska vara lika positiv till klassens deltagande som Lidingö Jolleseglare varit.

Kompletta resultat hittar ni här!

DSCF0308 DSCF0181 DSCF0184 DSCF0189 DSCF0190 DSCF0197 DSCF0242