Midsommarafton för seglare

Ytterplagg för att stå emot maximalt med väta.  Mellanplagg för att hålla värmen. Segel för riktigt hård vind. Klart för att fira midsommar i Kiel.

Tre seglingar skulle genomföras idag eftersom det bara blev en igår. Alla tog sig ut till banan mycket snabbare än de tänkt sig tack vare en frisk västlig vind i nacken. I väntan på starten gav sig dagens förhållanden väl till känna och de första seglarna började få problem eller bestämde sig helt enkelt för att inte få problem och startade den långa kryssen in till hamnen igen. Gunilla var en av dem. Första racet kom igång exakt enligt schemat. Tre varv gällde eftersom vinden gjorde sitt för att få upp farten och banområdet är begränsat. För varje varv var det någon båt som slutade segla. Riggar havererade eller gick helt enkelt av. Båtar vattenfylldes. Italienaren Antonio Squizzato, han som hade det stora hålet i sin båt två dagar tidigare, visade att det krävs mer för att hindra honom och tog hem racet. Seglingsledningen såg att vinden var en prövning i sig och kortade nästa race till två varv. Ett ovanligt defensivt startfält korsade startlinjen och andra racet var igång. Nu var alla räddningsbåtar upptagna och coachbåtarna hade fritt fram att gå in och hjälpa till. När racet var klart gick 25 av 43 deltagande båtar i mål. Nu tyckte seglingsledningen att det fick räcka och flaggade upp att det var slut för idag. Fia tog sjundeplatserna båda racen efter tuff och klok segling. Pelle seglade stabilt genom båda racen.

På ett annat banområde lite längre ut och med ännu mer vind seglar J70-klassen. Där finns två av Skota Hems duktiga och uppskattade 2.4-tränare ombord på samma båt. Ton Thörn och Galen Mack seglar ihop med Bo och Wilhelm Johannisson och just nu ligger de 6:a av 43 båtar. Starkt!

Härlig midsommar till er alla, oavsett om ni firar i torrdräkt, mössa och pannband eller om lättare klädsel duger.

Resultat efter dag 3