Ordförande

Thomas Ehrner, arbetar som advokat. Sin lediga tid spenderar Thomas allra helst i skärgården såväl på vatten som is. Han har historer från seglingsäventyr på många av jordens hav i olika båtar i olika spännande sällskap. När han inte skipar rättvisa eller seglar så ägnar sig Thomas bland annat åt körsång.

Ledamöter

Claes Hultling är stiftelsens initiativtagare och grundare. Han är professor i medicinsk vetenskap och grundare av Spinalis-kliniken där han även arbetar som rehabiliteringsläkare för personer med ryggmärgsskador. Claes har själv levt med en ryggmärgsskada sedan 1984.  Han är en passionerad seglare och representerade Sverige i Paralympics år 2000. Numer är det mest Folkbåtssegling som gäller, så väl i Stockholms skärgård som i Adriatiska havet.

Roger Nilson är styrelsens, Sveriges och en av världens meste havskappseglare och navigatörer. Han har seglat otaliga varv runt jorden i olika tävlingar och båtar, den ena snabbare och extremare än den andra. Roger har varit ledamot i Skota Hems styrelse sedan starten.

Thomas Gross, arbetar som retoriker och ledarskapskonsult men är också han kappseglare ut i fingerspetsarna. Thomas är även passionerad skidåkare och långfärdsskridskoåkare. Thomas kom i kontakt med Skota Hem genom KSSS, där han varit mycket aktiv, samt genom sitt engagemang i Rotary Saltsjöbaden.

Agneta Skoog Svanberg rekryterades under hösten 2014 till stiftelsens styrelse. Agneta är professor i reproduktiv hälsa och arbetar vid Uppsala universitet. Hon har ett stort hjärta för segling och tillsammans med sin familj utforskat många av världens mest intressanta seglingsvatten.

Anton Wahrby erfaren Skota Hem-instruktör och nyexaminerad läkare med ett förflutet inom Amerikansk fotboll. Men det är hans stora engagemang och erfarenhet av fotarbetet på Skota Hem som gör honom till ett synnerligen viktigt tillskott till styrelsen.

Johan Hedberg är en engagerad seglare och företagsledare som bland annat varit klubbdirektör på KSSS. Med start 2024 har han nu tagit sig an rollen som ledamot i Skota Hems styrelse.