Ordförande

Thomas Ehrner, arbetar som advokat. Sin lediga tid spenderar Thomas allra helst i skärgården såväl på vatten som is. Han har historer från seglingsäventyr på många av jordens hav i olika båtar i olika spännande sällskap. När han inte skipar rättvisa eller seglar så ägnar sig Thomas bland annat åt körsång.

Ledamöter

Claes Hultling är stiftelsens initiativtagare och grundare. Han är professor i medicinsk vetenskap och grundare av Spinalis-kliniken där han även arbetar som rehabiliteringsläkare för personer med ryggmärgsskador. Claes har själv levt med en ryggmärgsskada sedan 1984.  Han är en passionerad seglare och representerade Sverige i Paralympics år 2000. Numer är det mest Folkbåtssegling som gäller, så väl i Stockholms skärgård som i Adriatiska havet.

Roger Nilson är styrelsens, Sveriges och en av världens meste havskappseglare och navigatörer. Han har seglat otaliga varv runt jorden i olika tävlingar och båtar, den ena snabbare och extremare än den andra. Roger har varit ledamot i Skota Hems styrelse sedan starten.

Thomas Gross, arbetar som retoriker och ledarskapskonsult men är också han kappseglare ut i fingerspetsarna. Thomas är även passionerad skidåkare och långfärdsskridskoåkare. Thomas kom i kontakt med Skota Hem genom KSSS, där han varit mycket aktiv, samt genom sitt engagemang i Rotary Saltsjöbaden.

Agneta Skoog Svanberg rekryterades under hösten 2014 till stiftelsens styrelse. Agneta är professor i reproduktiv hälsa och arbetar vid Uppsala universitet. Hon har ett stort hjärta för segling och tillsammans med sin familj utforskat många av världens mest intressanta seglingsvatten.