Efter en helg med massor av segling och trevligt umgänge korades tidernas första nordiska mästare i parasegling. Det blev Fia Fjelddahl som knep titeln några poäng före Niko Salomaa FIN. På pallen hamnade även Anre Nõmme EST, verkligen kul med tre av fyra deltagande nationer på pallen. Fjärde nationen som var representerad i den 10 båtar starka 2.4mR-flottan var Lettland, genom Janis Lakstigala gjorde sin tredje internationella regatta denna säsong.

Deltog gjorde även en Weta. De är en liten, trimaran som utvärderas av World Sailing som en potentiell framtida paralympisk klass. Seglade gjorde Patrik Norström och hans gast Leif Evertson.

Evenemanget inleddes på fredagen med ett träningspass under ledning av Karin Knigge. Flera av seglarna hade hyrt båtar av Skota Hem och uppskattade möjligheten att få bekanta sig med båtarna och seglingsvattnet.

Regattan var ett samarrangemang mellan KSSS, Skota Hem och SSF, det var ett mycket lyckat samarbete där alla parter på ett utmärkt sätt bidrog med sina kunskaper och resurser.

Efter lördagens regattamiddag höll vi ett mycket givande samtal mellan seglare och samordnare från de fyra nationer som var representerade på regattan. Många bra idéer och synpunkter kom fram och vi var överens om att på olika sätt fortsätta samarbeta framöver!