Tack och grattis Oman Sail!

Nu är 2022 års världsmästare i RS Venture Connect korade och hyllade. Vi tackar Oman Sail för ett riktigt bra arrangemang med ett oändligt vänligt bemötande samtidigt som vi gratulerar deras Sultan Al Wahaibi och Ahmed Hassan Al Balushi till VM-titeln i open-klassen. Den tog de framför silvermedaljörerna Tysklands Jens Kroker och Sabine Kroker-Hohmann och på bronsplats Genevieve Wickham och Grant Alderson, Australien.

I paraklassen hade Sverige Fia Fjelddahl och Patric Rosenberg som kvalificerat sig till finalseglingarna. Sättet att kora en vinnare idag var genom att vara den första besättning som tog två vinster. Första racet tog Polens Piotr Cichcoki och Olga Gornas-Grudzien ganska säkert. Fia och Patrik låg bra till efter första länsen men tappade och slutade femma. I det andra racet var Piotr och Olga lika säkra och idag ostoppbara när de seglade hem en seger till och därmed var det avgjort vem som är världens bästa parabesättning att segla RS Venture Connect. Tvåa kom Vasilis Christoforou och Thoedoros Alexas, GRE och trea kom Guilherme Teixeira Riberio och Pedro Cancio Reis, POR.

Vi är stolta att gratulera Fia och Patric som faktiskt är sexa i världen och också mycket glada över att kunna representera Sverige med tre besättningar på ett VM! Nästa år hoppas vi på ännu fler när evenemanget arrangeras så nära som i Holland. Tack för denna säsong!