Vill du segla Para VM 2017?

Vill du vidga dina vyer som kappseglare?

Seglingens kamp för att komma tillbaka till Paralympics 2024 har börjat. Nya båtar är valda och ett regattaprogrammet är under utveckling. SSF och Skota Hem har arbetat fram en plan som följer den strategi som World Sailing (WS) utformat för att bredda Paraseglingen internationellt.

För Skota Hem innebär detta att vi under säsongen 2017 kommer köra ett kappseglingsprojekt med internationell inriktning. Upplägget innebär träning på svensk mark med inbjudna gäster från Norden och Baltikum. I planen finns ett regionalt mästerskap och målet är även att åka till Para VM i Kiel och kanske någon mer internationell regatta.

Aktuella klasser är i första hand 2.4mR men även Weta trimaranen (2 pers. mixed) och Hansa 303 (1 pers) kan vara aktuella.

Skota Hem kommer att stå för kostnader för coachhjälp och även dela av transport och resekostnader så detta är verkligen en chans för dig som är nyfiken på internationell kappsegling.

Grundkraven är att du är erfaren seglare och har kunskap om kappseglingsreglerna (har genomgått SSF’s regelkurs på nätet).

Tveka inte att höra av dig till oss genast om du är intresserad så att vi kan diskutera hur dina möjligheter att delta i projektet ser ut. Maila; emma@skotahem.se

Sprid även gärna detta till andra du tror kan vara intresserade!