2.4-VM i Gävle är igång

Inte en rörelse. Apan sitter som den ska.

Dagen började med lätta vindar på land och faktiskt inga vindar ute på banområdet. Apan, flaggan som meddelar att seglingarna är uppskjutna, satt uppe redan kl 08 och fick hänga kvar till 11.30. Då började brisen göra entré ute på banområdet och seglarna lämnade hamnen.

En närmast idyllisk utsegling till banområdet.

Första racet kom iväg på andra startförsöket efter en allmän återkallelse. En trio med Stellan Berlin, SWE, Megan Pascoe, GBR, och Rikard Bjurström, FIN, tog snart en ledning och behöll den hela vägen in i mål. Strax bakom kom Niko Salomaa, FIN, som genrepat på Para-NM i Saltsjöbaden, Jonathan Currell, GBR, Fia Fjelddahl, SWE och Dmitrii Khonich, RUS. Det innebär att i den ledningsgruppen är det bara Stellan och Rikard som inte är para-seglare och det är så kul att se att alla seglare på banan är lika konkurrenskraftiga.

Andra seglingen kom igång efter kl 15 men den annulerades på första kryssen på grund av en kraftig vindkantring. Det blev också det sista raceförsöket för dagen. Imorgon räknar vi med mer vind, mer sol, mer värme och framför allt mer segling.

Se alla resultat här