Dag 2 på 2.4-VM

Australiensarna har skickat upp kängurun i riggen för att spana vind.

Dagen började precis som gårdagen. Apan uppe men idag kunde vi sticka ut mycket tidigare. Det yttre banområdet användes idag också vilket ger en ganska lång utsegling. Första starten kom iväg en timme efter schemat. Efter en allmän återkallelse övergick seglingsledaren att använda den svarta flaggan och därmed hårdare startregel. Tre race genomfördes med olika vinnare varje race. Marko Dahlberg, FIN, Rikard Bjurström, FIN, och Megan Pascoe tog alla varsin spik och med alla race sammanräknade är det Megan som leder inför dag tre.

Av de svenska paraseglarna ligger Fia bäst till på en 14:e plats efter en bra start och bra segling i dagens andra race med en 6:e-placering. Pelle seglar stabilt och bra. Gunilla har just nu en mycket bra trend. Håller hon den kommer hon fortsätta klättra i resultaten imorgon.

Precis som vi hoppats fick vi mer vind, mer sol, mer värme och mer segling än igår. Vinden kom från syd och sydost och ökade under dagen. När det var dags att lägga till inne i hamnen var den kraftigast under hela dagen.

Imorgon hoppas vi på vind direkt från morgonen och vi tror återigen på mer segling än idag. Regattan ligger två race efter schemat och tillåter vädret kan det bli fyra seglingar imorgon.

Se alla resultat här