Det är Patric som representerar Sverige i 2.4-klassen!

Patric Rosenberg har de senaste säsongerna varit träningsgruppens mest engagerade seglare och har tagit varje tillfälle att träna hos Skota Hem i Saltis. Tävlingsmomentet är något som triggar och förra säsongen kom han äntligen igång med kappseglingen och deltog framgångsrikt i såväl Para-SM i 2.4 som Para-NM och Para-VM i RS Venture. När det var VM-kval i Saltis i våras var han med i de vinnande båtarna i både RS och 2.4 men det blev alltså i den senare som han ska representera Sverige i VM i Nederländerna till helgen.

2.4-klassen är öppen för både herrar och damer. Men bland de tolv seglarna från nio olika nationer i anmälningslistan till Para-VM 2023 hittar vi denna gång idel män. Bland dessa finner vi tysken Heiko Kröger som kommer till regattan direkt från Finland där han återigen seglat hem guldet i öppna 2.4 VM. Så det kommer att bli tufft motstånd och ett oerhört lärorikt första internationellt event för Patric i 2.4:an.

Precis som i Hansa 303 är det tio race på kryss-läns-bana som gäller, dock är racen något längre, ca 40 minuter. Förhållandena på Braassemermeer kan komma att likna de vi är vana vid här hemma på Baggen, ingen ström just men skiftiga vindar och kort sjö.

Vi önskar Patric varmt lycka till!

All info du behöver för att följa mästerskapet finner du här:  https://thehague2023.sailing.org/