Peter först på plats på Para-VM

Peter Idar började segla hos Skota Hem för några år sedan och fastnade för seglingen snabbt. Han seglar så mycket och ofta han kan men intresset för kappseglingen tog fart i och med Para-NM i Saltsjöbaden 2022 då han seglade RS Venture med träningskompisen Monica E Fejle.
Senare 2022 reste Peter till Hiroshima, Japan, för att delta i VM i Hansa 303. Både seglingen och det sociala runt ikring gav mersmak. Peter har efter det även tävlat tillsammans med sin livskamrat Eva, som är den som från börjat introducerat honom till seglingen.
Peter missar ingen chans till träning och uppladdning så han var, vid sidan av lagledare och coach Sara Sandberg, först på plats i Nederländerna för att delta i träningslägret som föregår regattan. Det är tre synnerligen erfarna coacher som håller träningen och det kommer att ge Peter en bra uppladdning för regattan.
Hansa 303 seglas i herr- och damklass och de allra flesta seglar i tillhandahållna båtar. Det är således mycket enkelt att delta då man inte ens behöver ta med egna segel utan kommer som man är.
Målsättningen är tio ca 25 min. långa race på en kryss-länsbana under fem seglingsdagar. I herr-klassen är det 16 seglare från länder runt om hela världen som ska kämpa om titeln.
Här kommer ni hitta uppdateringar om regattan: https://thehague2023.sailing.org/