Peter Idar på VM i Japan!

Nu börjar det dra ihop sig för Skota Hem-seglaren Peter Idar som rest till Hiroshima, Japan för att segla Para-VM i Hansa 303.

Peter har seglat hos Skota Hem flera år och provat på alla våra båtar. Trots deltagande i Para-NM i RS Venture så slår hans seglarhjärta lite extra för Hansa 303, där han får segla helt på egen hand (eller även fot i Peters fall).  Det är alltså hans andra internationella mästerskap i år men hans första kappsegling i Hansa-jollen.

Dagarna före regattan har han tillsammans med ett tiotal andra deltagit i ett träningsläger arrangerat av World Sailing. Det var tre intensiva dagar med teori på förmiddagarna och segling på eftermiddagarna, under ledning av den Australiensiska coachen Grant. Mycket lärorika dagar säger Peter.

Idag, torsdag, var det laddat för practice-race men det blåstes av pga tidsbrist så alla 40(!) Hansa 303:or fick segla in igen utan att få test-mäta sig mot varandra.

De dagar Peter varit på plats har de haft såväl lite som väl mycket vind. Men imorgon när det gäller, så hoppas vi att väder och vind ska samarbeta så att det blir segling för alla klasser.

Lycka till Peter!