Åtta team från tre nationer ska göra upp om titeln Para Nordic Sailing Champion.

Fia Fjelddahl har tagit hem titeln tidigare men frågan är om hon gör det ingen för hemma helt nya klassen och denna gång med sällskap i båten. För nu tror 2.4:an på land och det är RS Venture Connect som gäller. Hon seglar tillsammans med Styrbjörn Ekengren. Motståndet är till stor del svenskt. Flera nya spännande kombinationer av entusiastiska seglare ska mäta sina kunskaper och krafter denna helg. Henriette Smith från Norge är en aktiv och engagerad Venture-seglare som inte kan vänta på att får tävla i båten hon tränat i de senaste åren. Den estniska duon har tagit för sig rejält på träning så det ska bli spännande att se vad helgen har att bjuda.

Para-NM kommer att avgöras på korta banor och rundningsmärkena är KSSS helt nya robotmärken som utan ankare håller sig på plats och lätt flyttas om banan längd eller vinkel mot vinden behöver justeras, berättar KSSS kappseglingsansvarige Joakim Norlén.

Håkan Andersson är tävlingsledare och det är tredje gången han ansvarar för Para-NM. Han ser mycket fram emot att möta de nordiska paraseglarna igen.

Nu hoppas vi att vindarna är på vår sida så att det blir bra, rättvis segling och en rättmätig vinnare får guldmedaljen runt sin hals på söndag eftermiddag!

Banorna kommer ligga nära land på vattnet utanför KSSS så kom gärna ner och kolla!

Första start går klockan 11 idag lördag och klockan 10 på söndag.

RESULTATEN HITTAR NI HÄR!

Photo: Saamuel Rammo