Fia satsar mot nya mål!

Den 19 november  2015 reste Fia Fjelddahl mot Melbourne och Para World Sailing Championship 2015 (tidigare IFDS VM). Där lyckades hon efter bara några månader i båten kvalificera Sverige till Paralympics i Rio 2016.

Fia är trots sin ringa ålder en erfaren seglare, men i 2.4 Norlin OD, som hon nu seglat är hon relativt ny i. Innan Rio deltog Fia i flera mästerskap och hann få ett antal timmar i båten även på hemmaplan.

17-åringen från Lerum har aldrig låtit sin funktionsnedsättning hindra henne inom seglingen och nu när hon tagit sig an 2.4mR var det kul att se vilken utdelning hon fick för sina seglingskunskaper och styrkor inom taktik och strategi.

Efter en tuff start i Paralympics i Rio med materialstrul och utmanande seglingsförhållanden kunde Fia mot slutet av regattan fokusera allt mer på seglingen och med en andra placering i sista racet lyckades hon placera sig som 12:a i sitt första Paralympics. Ett riktigt styrkebesked!

Vid sidan av familjens stöd till Fia står Skota Hem, som sedan vi fick nys om Fias dröm gjort allt i vår makt för att hon skulle komma iväg till Melbourne så väl förberedd som möjligt. Fias skola, Seglargymnasiet i Lerum, Stellan Berlin (regerande världsmästare i klassen), SSF, GKSS, SPK och hennes sponsor Aston Harald m.fl. sluter på olika sätt upp bakom Fia.

Hur fortsättningen kommer att se ut är oklart men att Fia seglar vidare är det ingen tvekan om. Skota Hem hoppas att Fia kommer fortsätta med segling i paralympiska klasser framöver och att vi kan fortsätta stötta och följa hennes resa vidare.

Följ Fias resa på Facebook

29455159400_c6a09855ca_o

Fia Fjelddahl Foto: Svenska Paralympiska kommittéen

Insamling

Skota Hem administrerar en insamling till Fias satsning. Företag som donerar till satsningen får sin logga på insamlingssidan, privatpersoner listas med namn. Det finns en mängd sätt att sätta in pengarna, välj det som är enklast för dig, men glöm inte att märka din insättning med “Fia”.

PG: 8341923-4

BG: 5888-2283

Konto  SEB: 5206-1019625

Swish: 1235714795

Paypal:

PRIVATA DONATIONERDONATIONER FRÅN FÖRETAG:
Stina JanssonTop Truck AB - Saulius Cemnolonskas
Kristin LindheNorlin Inspiration - Åsa L Norlin
Marie Sjöstrand
Anna Fjelddahl
Stina Claesson & Pelle Schönning
Lars Brännholm (Bagge)
Agneta Eriksson